Våra aktiviteter

Dragon’s Den erbjuder regelbundna (eller oregelbundna) aktiviteter inom ett antal olika områden för medlemmarna. Aktiviteterna är uppdelade på olika utskott och presenteras kort nedan. Vill du ha mer information kontakta styrelsen (se Kontakt) eller besök länkade hemsidor nedan.

Brädspelsgruppen

Föreningen har brädspelskväll varje måndag och de flesta torsdagarna under Game Links paraply på Skylten i Linköping (Södra Oskarsgatan 3). Aktiviteten är av drop- in karaktär och startar runt kl. 18. På en genomsnittlig brädspelskväll deltar 10-15 personer och man kan antingen ha med sig egna spel eller spela något av föreningens.

Måndagarna har en grupp på Facebook som hittas här.

Torsdagarna har också en grupp, som hittas här.

En hyfsat aktuell lista över föreningens spel hittar du här.

Figurspelsgrupperna (Little Brother Kevin + DBx- gruppen)

Dragon’s Den har två olika grupper som sysslar med figurspel, den ena regelbundet, den andra oregelbundet.

Little Brother Kevin erbjuder regelbundet spelande varje vecka i egen lokal i centrala Linköping. Lokalen har inga fasta öppettider, utan har öppet när det är någon där och spelar eller målar (vilket i regel är flera gånger i veckan). De spel som är bäst representerade är Warhammer 40k, Warhammer: Age of Sigmar och Warmachine/Hordes, men det spelas även Kill Team, Necromunda, Warhammer Underworlds, Middle- earth Strategy Battle Game, Malifaux, Star Wars Legion, Adeptus Titanicus, 9th Age, Bloodbowl och en del annat. Det händer även att det spelas brädspel ibland.

Utöver vanliga pick- up matcher så genomförs det i regel diverse kampanjer, turnering och jätteslag under ett år. LBK anordnar även konventet DefCon i  början på januari.

LBK har även en egen hemsida med tillhörande forum där man kan diskutera hobbyn, boka in matcher, etc.

Notera att avgift tillkommer om man vill vara med och använda lokalen (se Medlemskap).

DBx- gruppen har mer oregelbunden verksamhet och håller mest till hemma hos medlemmar, men genomför ibland ligaspel och en och annan turnering. Som gruppens namn antyder så spelar man historiska spel i 15mm- skala.

Rollspelsgruppen

Föreningen har rollspelskväll på tisdagar under Game Links paraply på Skylten i Linköping (Södra Oskarsgatan 3). Aktiviteten är av drop- in karaktär och startar runt kl. 18. Hur många grupper det blir beror på hur många som kommer och hur många spelledare som är där.  Gruppen startades under hösten 2019 och har även en Discord- kanal för diskussioner. Du hittar den här. Dit kan du vända dig om du har frågor om gruppen eller rollspelskvällen.

World in Flames- gruppen

Håller till i föreningens lokal i Ryd och spelar på onsdagar. Det som erbjuds är spel som World in Flames och Europa Universalis (vilket tar tid, så det blir inte så många partier på ett år).

Men min typ av spel då?

Saknar du din typ av spel ovan? Föreningen välkomnar nästan alltid nya grenar i gemenskapen så länge det finns ett intresse och folk som spelar spelen. Kontakta styrelsen om du har någon typ du skulle vilja se i föreningen. Notera att det också kan vara så att vi hänvisar dig till någon av de andra Linköpingsföreningarna som vi samarbetar med om det du förslår finns där. Det är onödigt att skapa mer konkurrens än vad som redan finns!