Våra aktiviteter

Dragon’s Den erbjuder regelbundna (eller oregelbundna) aktiviteter inom ett antal olika områden för medlemmarna. Aktiviteterna är uppdelade på olika utskott och presenteras kort nedan. Vill du ha mer information kontakta styrelsen (se Kontakt) eller besök länkade hemsidor nedan.

Brädspelsgruppen

Föreningen har brädspelskväll varje måndag under Game Links paraply i Studiefrämjandets lokaler i Linköping. Aktiviteten är av drop- in karaktär och startar runt kl. 18. Lokalen är belägen i källaren på Platensgatan 25. På en genomsnittlig brädspelskväll deltar 10-15 personer och man kan antingen ha med sig egna spel eller spela något av föreningens.

En aktuell lista över föreningens spel hittar du här.

Figurspelsgrupperna (Little Brother Kevin + DBx- gruppen)

Dragon’s Den har två olika grupper som sysslar med figurspel, den ena regelbundet, den andra oregelbundet.

Little Brother Kevin erbjuder regelbundet spelande varje vecka i egen lokal i centrala Linköping. Lokalen har inga fasta öppettider, utan har öppet när det är någon där och spelar eller målar (vilket i regel är flera gånger i veckan). Inom LBK spelas de flesta figurspel, men vanligast är Warhammer 40k, Warhammer Fantasy Battles, Warmachine/Hordes, Infinity och X- wing. Det händer även att det spelas brädspel ibland. Utöver vanliga pick- up matcher så genomförs det i regel diverse kampanjer, turnering och jätteslag under ett år. LBK anordnar även konventet DefCon i  början på januari.

LBK har även en egen hemsida med tillhörande forum där man kan diskutera hobbyn, boka in matcher, etc.

Notera att avgift tillkommer om man vill vara med och använda lokalen (se Medlemskap).

DBx- gruppen har mer oregelbunden verksamhet och håller mest till hemma hos medlemmar, men genomför ibland ligaspel och en och annan turnering. Som gruppens namn antyder så spelar man historiska spel i 15mm- skala.

World in Flames- gruppen

Håller till i föreningens lokal i Ryd och spelar på onsdagar. Det som erbjuds är spel som World in Flames och Europa Universalis (vilket tar tid, så det blir inte så många partier på ett år).

Kortspelsgruppen

Denna grupp är löst existerande, men det finns medlemmar inom föreningen som sysslar med kortspel. Vår förhoppning är att få igång en mer organiserad grupp, men för närvarande är det bara ett antal personer som spelar kortspel sporadiskt med varandra (vilket förstås kan räcka långt ibland).